TERAPIA FDM

Terapia FDM sau “Fascial Distortion Model”, a fost dezvoltata de catre Dr. Stephen Typaldos D.O, (1956 – 2006). A inceput sa lucreze la acest model acum 25 de ani.

terapia fdm

Este un model de tratament care spune ca, cauzele multor probleme fizice sunt cauzate de una din cele 6 forme tipice de deformare a tesutului conjunctiv, in organismul uman. Odata ce aceste deformari au fost corectate, resimte o scadere in intensitate a durerii sau durerea poate sa dispara.

In acest model, diagnosticarea de bazeaza pe 3 piloane.

  1. Limbajul corporal al pacientului cand explica unde si cum il doare
  2. Istoricul pacientului
  3. O serie de examinari

Principiile acestei metode pot fi aplicate in numeroase zone ale medicinei, si poate extinde numarul de “unelete”, de diagnostizare, aflate la dispozitia medicilor sau diferitilor terapeuti.

Terapia FDM poate fi folosita pentru a trata o serie larga de disfunctii, dar este folosita in special in tratarea problemelor musculo-scheletale.

Termenul FDM ( Fascial Distortion Model) este format din 3 cuvinte:

Fascia – Tesutul conjunctiv

Potrivit FDM, este cheia necesara pentru a diagnostica si trata o varietate mare de probleme fizice.Azi, medicina moderna recunoaste importatnta tesutului conjunctiv, lucru confirmat si de numarul mare sin in crestere, al studiilor despre tesutul conjunctiv.

Distortion – Deformare

Deformari, rasuciri sau dizlocari ale tesutului conjunctiv. Scopul fiecarei sedinte de terapie FDM, este de a corecta aceste deformari folosing tehnici specifice, cum este metoda Typaldos. Odata ce au fost corectate, pacientul resimte o scadere importanta a durerii sau chiar dispartitia ei.

Model

Este un model, creat de Stephen Typaldos, prin colectarea de date empirice, corelari intre tipurile de deformari ale tesutului conjunctiv, metode traditionale de diagnoza, si metode de tratament eficiente. Cei care folosesc terapia FDM, folosesc acest model pentru a ajunge la un  diagnostic individual, si a alege un tratament corespunzator pentru fiecare individ in parte.

 

EFDMA EUROPA